Je více než známé, že med je zdravý, ať si kdo chce, co chce říká, protože ho vyrábějí včeličky a jedná se o zcela přírodní produkt. Včelaři by vám mohli vyprávět, jak se včelky snaží, jak mají svou kooperaci vyšperkovanou, úlohy rozdělené, každá včelička v úle ví moc dobře, co má dělat. Včelky se i báječně dorozumívají, mají rozdělené úkoly. V úle najdete tu nejhlavnější, která se stará o pokračování rodu, a tou je královna matka. Dále dělnice, jenž se dělí na mladušky a létavky, které vykonávají nejvíce práce. Mladušky zahřívají plod, stavějí nové plásty, vylučují vosk a udržují v úle vlhkost. Létavky zase přinášejí nektar, vodu a pyl. Za pomocí křidélek větrají v úlu, odpařují vodu z medových zásob, jakmile se přiblížíte k česnu, už jednu chytíte! Česno střeží a v případě nebezpečí neváhají položit svůj život. Pak jsou včelky krmičky, kojičky …
A tuto oddanost, pracovitost, vzájemnou lásku včelky vtisknou do medu, který jejich pán – medař – v příhodnou dobu vytáčí. A med se dostává do sklenic a míří mezi zájemce, kterých je věru dost.
A právě z medu se vyrábí i výtečná medovina, která v sobě nese právě všechny tyto dobré počiny včelek, proto v ní nemůže být nic špatného, naopak – medovina pomáhá tak, jak i pomáhají včeličky přírodě i člověku.
Základní surovinou pro výrobu medoviny je m e d a voda, kdy speciálním postupem a předem danou výrobou, dochází ke konečné lahodné a skvělé medovině nejvyšší kvality.
Lahůdkou, kterou musíte ochutnat, je medovina a její cena Lihovarek dvanáctiprocentní Hřebečcská medovina Archivní p a t n á c t i l e t á ! zraje v sudu po Barrique víně celých patnáct let a díky tomu získává sušší zaoblenou chuť s příjemným aroma, které je typické právě pro barikový sud. Jednou ochutnáte a nemůžete přestat, takový je to lahodný výběrový nápoj!!